Activiteit

Zwolse Klimaatdag - voorjaarseditie

zaterdag 1 juni 2024 , 10:00 - 20:00 uur
Illustration

Afgelopen 4 november organiseerden de klimaatburgemeesters de eerste editie van de Zwolse Klimaatdag. We kijken terug op een dag waarop Zwolle bruiste van de duurzame initiatieven: ruim 50 bewonersinitiatieven, stichtingen en bedrijven openden hun deuren en organiseerden activiteiten op het gebied van groen, circulariteit, duurzame energie, water en mobiliteit. November bleek zich wat minder te lenen voor groen en buitenactiviteiten, daarom houden we dit jaar twéé edities van de Zwolse Klimaatdag: één in het voorjaar en één in het najaar. 

 

Voorjaarseditie - 1 juni  

We focussen tijdens de voorjaarseditie op groen en buiten. We zetten initiatieven op de kaart die zich inzetten voor stadsvergroening, duurzaam tuinieren, lokaal en gezond voedsel verbouwen, biodiversiteit, natuurbehoud en laten zien hoe mooi Zwolle vanaf de fiets is. Bewoners kunnen op deze dag antwoord krijgen op al hun vragen rond deze thema’s, nieuwe plekken ontdekken en inspiratie opdoen. 

 

Najaarseditie (datum volgt) 

Deze editie richten we ons op energiebesparing en duurzame opwek, deelvervoer en circulaire economie. 

 

Programma 1 juni 

Tussen 10:00 en 15:30 uur nodigen we alle groene Zwolse initiatieven uit om de deuren te openen voor bezoekers, een activiteit te organiseren of aan te sluiten bij één van de verzamellocaties. 

Je kan je aanmelden met een eigen locatie, of aansluiten bij één van de verzamellocaties (De Nooterhof of de Dijklandhoeve). 

Qua activiteit kan je denken aan een eetbare planten wandeling, workshop bijenhotel maken, een bloemenspeurtocht voor kids, een kookworkshop met seizoensgroenten, een rondleiding door de pluktuin.. Ben je enthousiast, maar heb je nog geen concreet idee? Neem contact op, we denken graag mee! 

 

Op 1 juni vanaf 16:00 sluiten de klimaatburgemeesters graag af met een gezellige borrel voor iedereen die betrokken is bij het groener maken van Zwolle. Bij park de Nooterhof heffen we samen het glas op alle mooie initiatieven die Zwolle al rijk is, ontmoeten we elkaar en planten we zaadjes voor nieuwe samenwerkingen. 

 

Contact en aanmelden

Wil je graag meedoen met de klimaatdag? Meld je dan aan via dit aanmeldformulier.

Voor meer informatie en vragen kan je contact opnemen met de organisatie via event@klimaatburgemeesterzwolle.nl. We denken graag met je mee! 

Locatie
Middagprogramma: Je kan je aanmelden met een eigen locatie, of aansluiten bij één van de verzamellocaties (De Nooterhof of de Dijklandhoeve). 
Gezamenlijke borrel: De Nooterhof
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: