Bericht

Niet zelf het wiel moeten uitvinden? Leer samen in één van de werkgroepen!

Geplaatst op 11 april 2024, 20:42 uur
Illustration

Interesse om deel te nemen aan één of meerdere werkgroepen? Meld je aan vóór 15 april 2024. 

Hieronder vind je een overzicht van de werkgroepen en hoe jij mee kan doen:

  • Communicatie werkgroep; Benieuwd hoe jij een goede communicatie neerzet in eigen wijk? Wat werkt wel en wat juist niet? Treed toe tot de communicatie werkgroep
  • Energiebespaar werkgroep; Benieuwd hoe jij aan de slag kan met energie besparen in jouw wijk? Waar kunnen jouw medewijkbewoners allemaal gebruik van maken? Treed tot tot de Energiebespaar werkgroep.  
  • Penningmeester werkgroep; Interesse is het regelen van de financiële zaken die komen kijken bij een wijkinitiatief? Stuur dan een mail naar ieisink@outlook.com. De eerste meeting staat al gepland op 18 april.  

Via bovenstaande linkjes treed je toe tot whatsappgroepen. Vanuit daar kan je samen een afspraak plannen.
Niet aangemeld voor 15 april, maar toch meedoen? Overleggen kan altijd!

 

Neem je liever deel aan een werkgroep over een ander onderwerp (bijv. Groen & Water)?

Maak dit kenbaar via dit formulier. 

 

Let op: het plan om met alle werkgroepen tegelijk te starten tijdens op 15 april komt te vervallen! 

Het oorspronkelijke idee was om op 15 april met alle werkgroepen tegelijkertijd te starten. We hebben geleerd dat dit niet werk; want als je bij meerdere werkgroepen wil aansluiten? Of wat als je op 15 april niet kan? De bijeenkomst van 15 april is daarom komen te vervallen en we starten eerst met het samenstellen van de werkgroepen. Iedere werkgroep kan dan zelf bepalen wanneer ze samenkomen. 

 

Wat is ook alweer het idee achter een werkgroep?

In een informele setting gaan we leren van elkaar. Is er een onderwerp waar jullie samen meer over willen weten, dan kunnen jullie samen gaan verdiepen. Zo hoeven we niet ieder hetzelfde wiel uit te vinden. Je komt samen met actieve leden van de bewonersinitiatieven in Zwolle, die geïnteresseerd zijn in hetzelfde thema.

 

Wat wordt er verwacht van een werkgroep-deelnemer? 

Om het praktisch te organiseren, beginnen we met een whatsappgroep. Vanuit deze groep wordt de datum voor een eerste samenkomst gepland. Bij deze eerste samenkomst bepalen de deelnemers de agenda; Hebben jullie vragen die jullie met elkaar beet zouden willen pakken?; Zijn dit vragen waar we met elkaar uitkomen? Is expertise van buitenaf nodig? Hoe borgen we de kennis die we uitwisselen met elkaar, zodat andere initiatieven ervan kunnen leren?; Wanneer stoppen we met de werkgroep?

Qua tijdsbesteding verwachten we dat een werkgroep een minimum van drie keer bij elkaar komt. Je heft jezelf op als werkgroep als je tevreden bent en de vragen van de werkgroep zijn beantwoord.

Deel dit: