Bericht

Oproep: wie wil groencoach worden en een gratis groen-clinic volgen?

Geplaatst op 9 mei 2024, 19:38 uur
Illustration

Climate Campus roept vrijwilligers op om groencoach te worden voor hun eigen buurt. Wie zich opgeeft, wordt uitgenodigd voor een groen-clinic in juni. Deel deze oproep ook gerust in jouw eigen wijk. 

De groen-clinic wordt gegeven door Edith Roosenboom, professioneel hovenierster met veel verstand van natuurlijk tuinieren. Tijdens de groen-clinic maken de vrijwilligers kennis met wat een groencoach doet. Ook leren ze in de praktijk hoe je een aantrekkelijke wadi kunt aanleggen om overtollig regenwater in te laten weglopen.

 

Wat doet een groencoach?

Groencoaches zijn mensen die bereid zijn om in hun eigen buurt en wijk buurtgenoten te helpen met het vergroenen van de tuin, balkon en of hun straat en deze bestendig maken voor extremer weer, zoals plensbuien en hitte/droogte. Zo iemand hoeft echt niet alles van groen te weten maar moet wel affiniteit hebben met groen en biodiversiteit. En natuurlijk bereid zijn om tijd te stoppen in het helpen van buurtgenoten met het vergroenen en klimaatbestendig maken van tuinen en balkons.

 

Ben of ken jij mensen die hier enthousiast van worden?

Geef je dan snel op of stuur dit door aan bekenden die dit leuk lijkt. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar: info@climate-campus.nl t.a.v. Marjon Brouwer van Team Klimaat Actief.

De groenclinic bestaat uit 2 avonden. Voor de precieze tijdstippen volgt een uitnodiging met datumprikker.

Deel dit: