Project

Zwolse collectieve inkoop acties 2024

Geplaatst op 19 december 2023, 10:17 uur
Illustration

Ook in 2024 kunnen we in Zwolle weer gezamenlijke inkoopacties opzetten met gelden vanuit de Participatie Coalitie en Buurkracht. De Zwolse burgerinitiatieven kunnen zich aanmelden. Maar ook als straat of buurtschap kun je meedoen; je kunt begeleiding krijgen, geld om bijvoorbeeld een buurtavond/bijeenkomst te organiseren en voor drukwerk. Meldt je dus nu aan!

En in 2024 is het gezamelijk inkopen nóg interessanter: via de NIP subsidie kun je extra geld krijgen van de gemeente Zwolle als je deze samen met je buren op gaat pakken.

Toelichting

Afgelopen jaar hebben we 5 inkoopacties mogen organiseren in Zwolle met gelden van de Participatie Coalitie. Met deze inkoopacties kun je je netwerk in de wijk uitbreiden, samen met je kernteam en aangesloten buren leren organiseren, kennis op doen over het isoleren van de woningen in je buurt én buren helpen besparen en verduurzamen.

In 2023 hebben we in Zwolle Zuid, Assendorp, Aalanden, Dieze en Holtenbroek een actie opgezet. Soms gaat de meeste aandacht uit naar het bouwen van een netwerk, soms kun je meteen overgaan tot een succesvolle inkoopactie. Beide zijn goed en waardevol.

Voor 2024 hebben we wéér budget aangevraagd.

“We willen allemaal een lagere energierekening en dat stukje extra comfort. Alleen heeft niet iedereen de tijd om bedrijven te bellen, offertes te vergelijken en goede afspraken te maken. En welke leverancier moet je nou eigenlijk hebben? Is de prijs wel goed? Leveren ze een beetje netjes werk, welke subsidies kan je gebruiken en hoe lang moet je wachten tot je aan de buurt bent? Dan is het handig om dit samen met je buren uit te zoeken. Op die manier selecteren we de juiste bedrijven, krijgen we korting en zorgen we dat we snel aan de beurt zijn”, aldus Irene Eisink van het buurtinitiatief Het Groene Zuiden uit Zwolle Zuid.

In februari gaan we de acties verdelen over Zwolle dus meldt je nu aan!

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
16 collectieve inkoopacties voor energiebesparende voorzieningen georganiseerd door de Zwolse burgers via een buurtinitiatief. Energiebesparende voorzieningen kunnen zijn: Vloerisolatie, dakisolatie, glas, WTW ventilatie, lage temperatuur afgifte systemen, warmtepompen. Voor spouwmuur isolatie wachten we nog even op de regelgeven rond natuurvriendelijk isoleren.
Lopend
Illustration
 
Deel dit:
1 projectupdate

Danielle Mol

Project volgens planning

In 2024 worden er vanuit de Participatiecoalitie maar liefst 16 collectieve inkoopacties organiseren in Zwolle! Maar wat houdt dit in? En wie zijn er betrokken? Daarom een FAQ + bijbehorende antwoorden. 


Wat is de Participatiecoalitie?

Dit is een ondersteuningsprogramma voor bewonersparticipatie. De...

lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina