Dit project is afgerond
Project

Zwolse collectieve inkoopacties 2023

Geplaatst op 15 november 2023, 11:22 uur
Illustration

De herfst is begonnen met een natte oktober. De winter komt eraan. In Zwolle hebben buren in verschillende wijken, met elkaar,  een plan gemaakt om hun huizen warm in te pakken en extra te isoleren voor de winter. 

In vijf wijken lopen nu inkoopacties die door de buurtinitiatieven zijn opgestart. De afgelopen maanden hebben wijkbewoners samen een plan gemaakt om hun huis te verduurzamen, gekeken bij buren die al iets verder waren en ervaringen met verschillende leveranciers vergeleken. Offertes zijn opgevraagd en uiteindelijk hebben ze de beste aanbieding en leverancier gekozen.  

Toelichting

“We willen allemaal een lagere energierekening en dat stukje extra comfort. Alleen heeft niet iedereen de tijd om bedrijven te bellen, offertes te vergelijken en goede afspraken te maken. En welke leverancier moet je nou eigenlijk hebben? Is de prijs wel goed? Leveren ze een beetje netjes werk, welke subsidies kan je gebruiken en hoe lang moet je wachten tot je aan de buurt bent? Dan is het handig om dit samen met je buren uit te zoeken. Op die manier selecteren we de juiste bedrijven, krijgen we korting en zorgen we dat we snel aan de beurt zijn”, aldus Irene Eisink van het buurtinitiatief Het Groene Zuiden uit Zwolle Zuid.

In vijf wijken lopen nu inkoopacties die door de buurtinitiatieven zijn opgestart. De afgelopen maanden hebben wijkbewoners samen een plan gemaakt om hun huis te verduurzamen, gekeken bij buren die al iets verder waren en ervaringen met verschillende leveranciers vergeleken. Offertes zijn opgevraagd en uiteindelijk hebben ze de beste aanbieding en leverancier gekozen. In de Aa-landen, Assendorp, Dieze, Holtenbroek en Zwolle Zuid zijn op deze manier inkoopacties georganiseerd. In de Meanderhof Stadshagen is de buurt nog volop bezig een inkoopactie voor warmtepompen te organiseren.Wil jij meegenieten van de voordelen van een gezamenlijke inkoopactie georganiseerd door je buren? Schrijf je deze maand (november 2023) nog in.

De gezamenlijke buurtinitiatieven bieden ook hulp bij het aanvragen van subsidie. Op 8 december van 19:30 tot 20:30 organiseren we een webinar over de subsidieaanvraag voor woningverduurzaming (ISDE). Via www.platformduurzaamzwolle.nl kunt u zich aanmelden.

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Samen onze huizen comfortabeler en duurzamer maken door ervaringen te wisselen en keuzes te maken voor een leverancier.

Meld je aan voor de acties (de acties staan open voor alle Zwollenaren, ongeacht de wijk waarin je woont):
Assendorp, gezamenlijke inkoop glas https://50tintengroenassendorp.nl/glasactie2023/
De Groene Aa; gezamenlijke inkoop vloerisolatie en glas https://groeneaa.nl/sameninkopen/
Het Groene Zuiden: gezamenlijke inkoop vloerisolatie https://hetgroenezuiden.nl/collectieve-inkoopactie-vloerisolatie/

Klaar
Deel dit: