Project

Regentonnenactie 2024 - Zeg het voort in jouw wijk!

Geplaatst op 13 mei 2024, 10:58 uur
Illustration

Deel de regentonnenactie in jouw wijk!

Het Groene Zuiden en 50 Tinten Groen Assendorp hebben gezamenlijk de regentonnenactie opgezet. Dat betekent niet dat dit enkel bedoeld is voor de bewoners in Zuid en Assendorp. We willen jullie daarom oproepen om de actie in eigen wijk te delen. 

 

Wat houdt de actie in?

De basis voor de actie is de subsidieregeling 'Elke druppel telt' vanuit de gemeente Zwolle. Om het voor bewoners nóg laagdrempeliger te maken om mee te doen is er met lokale ondernemers een korting op de regentonnen afgesproken en is het geheel in een helder stappenplan gegoten. De actie is een vervolg op de regentonnenactie uit 2023. 

 

Praktisch

Gebruik het beschikbare communicatiepakket om de actie onder de aandacht te brengen in jouw wijk. Dit kan door de actie te delen via eigen social media kanalen, nieuwsbrief en/of website. Het communicatiepakket is toegevoegd als bijlage bij dit project. 

In de communicatie kunnen jullie verwijzen naar de website van het Groene Zuiden. Bewoners kunnen zich hier inschrijven en Het Groene Zuiden zorgt ook voor de juiste afhandeling. 

Toelichting

Waarom een regenton?

Elke tuin verdient een regenton. Een regenton helpt om tuinen groener te houden en je planten fit te houden. Met een regenton recycle je regenwater. Dit helpt weer om watertekorten tegen te gaan. Bij zware buien zorgt een regenton ervoor dat bodem en riool het vele water kunnen verwerken. Een regenton is daarom goed voor mens, voor planten en voor de stad!

 

Vragen?

Neem gerust contact op met Rutger ter Horst of Alex Dol. 

 

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Zoveel mogelijk hemelwater opvangen in onze stad
Lopend
Deel dit:
1 projectupdate

Alex Dol


De regentonnenactie is weer live. Dit jaar proberen we nog meer Zwollenaren te bereiken met de actie. Daarom hebben we een communicatiepakket gemaakt. Daarin zitten kant-en-klare teksten die bewonersinitiatieven op hun website kunnen plaatsen. Deze vind je op de projectpagina. Wacht niet te lang wan...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina