Activiteit

Kenniscafé: Eigen route duurzame warmte

dinsdag 24 september 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Kom je ook?

Op 24 september houden we een nieuw Kenniscafé over 'Warmte in de wijk'. Dit kenniscafé is het derde en laatste onderdeel van een drieluik aan bijeenkomsten. Daarbij is het niet erg als je deze twee eerdere bijeenkomsten hebt gemist. Je bent welkom om mee te doen!


Wat gaan we doen? 

Deze bijeenkomst krijg je een kapstok aangereikt hoe jouw bewonersinitiatief aan de slag kan met duurzame warmte in de wijk. De kapstok is ontwikkeld door Energie Samen op basis van ervaringen uit heel het land. Het is te gebruiken voor bewonersinitiatieven met grote en minder grote ambities en geeft inzicht en tools hoe je aan de slag gaat in eigen buurt.

Ook worden er deelsessies georganiseerd onder begeleiding van verschillende experts. Deze vinden gelijktijdig plaats. Kom dus met meerdere personen als meerdere thema's interessant zijn voor jouw bewonersinitiatief. 

De deelsessies:

  1. Bewonersavond - Hoe organiseer je je eerste bewonersavond? Welke invulling kies je voor? 
  2. Diversiteit in het kernteam - Hoe kom je tot een divers kernteam? Hoe kan je netwerkanalyse daarbij helpen? 
  3. Contact met de gemeente - Hoe kom je in contact met de gemeente over je plannen op duurzame warmte? Wie moet je hebben en welke zaken bespreek je? 
  4. Globale warmtescan - Hoe kom je tot een goede warmteoplossing voor de wijk? Hoe verken je de verschillende soorten warmteoplossingen? En hoe beoordeel je welke kansrijk zijn voor je wijk?

Resultaat
Aan het einde van de avond heeft jouw bewonersinitiatief concrete handvatten aangereikt gekregen om met duurzame warmte in eigen wijk aan de slag te gaan. Dit biedt gelijk een sterke basis voor een jaarplan 2025 en de aanvraag basissubsidie 2025. (De basissubsidie is in voorbereiding en hier volgt binnenkort meer informatie over.)

Overzicht van het drieluik aan bijeenkomsten

Op 29 mei spraken we met de gemeente Zwolle over het Warmteprogramma en hebben we het met elkaar gehad over de rol die we willen spelen in de overstap naar duurzame warmte in de wijk. Zie hier de terugblik

Op 10 juni lieten we ons inspireren door de projecten Hogenkamp Kiest en Sallandsweide Assendorp met mooie vergezichten: Hoe kan de overstap naar duurzame warmte in de wijk eruit zien? Hoe maak je een goede start in je eigen wijk? We leren meer over inspirerende projecten in eigen stad, en de stappen die zij hebben gezet. 

Op 24 september is het tijd om als bewonersinitiatief zelf aan de slag te gaan. Daarbij is het niet erg als je deze twee eerdere bijeenkomsten hebt gemist. Je bent welkom om mee te doen!


Aanmelden

Graag aanmelden via onderstaande knop. 

Locatie
Dominicanenklooster
Kosten
Gratis
Omschrijving doelgroep 
Bewonersinitiatieven in Zwolle

Aantal aangemelde deelnemers: 14

Deze mensen komen:
- Danielle Mol
- Milou van Rijn
- Bart Kragt
- Tijs Bruins Slot
- Johannes van Steenis
- Frens Luning
- Alex Dol
- Jeroen Visser
- Ellen Vola
- Ton van Delden
- Henk Lukkezen
- Anke Jansen
- Chris Arthers
- Kirty Mahabiersing

Meld je aan
1 reactie

Milou van Rijn

di 24 september 2024 23:17
Het was een geslaagd kenniscafé en een avond om trots op te zijn. Klein beetje formeel en vervolgens samen de avond actief invullen. Geanimeerde gesprekken rondom techniek, organisatie, betrokken bewoners en omgang met partners. Met voldoende ruimte om te netwerken en een mooie toevoeging van Kirty M... lees meer